Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Ν. Λειβαδάρα για «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών»

Η Διεθνής Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών (World Marrow Donor Association) έχει καθιερώσει ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το τ

Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Ν. Λειβαδάρα για «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών»
Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Ν. Λειβαδάρα για «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών»

Η Διεθνής Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών (World Marrow Donor Association) έχει καθιερώσει ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή μεταδίδουμε μήνυμα ζωής ώστε........ να γίνει καθένας από μας κρίκος της αλυσίδας της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, μοναδική ελπίδα για 50.000 ασθενείς αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη.

Ο καθένας από μας μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, απλά δίνοντας σίελο. Ο καθένας από μας μπορεί να χαρίσει ζωή σε έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα.

Στη Σύρο η εθελοντική δράση «Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» δραστηριοποιείται από το 2016 στην ενημέρωση και εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών, σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και ιδιώτες, συμμετέχοντας ενεργά στον μεγάλο στόχο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τη δημιουργία μιας μεγάλης Τράπεζας Εθελοντών στην Ελλάδα, αποτελούμενης από 200.000-250.000 εθελοντές, προκειμένου να μη μένει κανένας ασθενής στη χώρα μας χωρίς Ελπίδα Ζωής.

Μέσω της δράσης, έχουν ήδη βρεθεί τέσσερις συμβατοί δότες στο νησί μας, εκ των οποίων οι δύο έχουν σώσει με το αίμα τους τη ζωή δύο ανθρώπων. Επίσης, υπάρχουν και αρκετοί Συριανοί λήπτες Μυελού των Οστών που είχαν την τύχη να βρουν τον ένα και μοναδικό δότη που τους έδωσε ελπίδα ζωής.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η Διοίκηση, το Τεχνικό Επιτελείο και οι Αθλητές του ΑΟ Φοίνικας Σύρου, σε συνεργασία με τη δράση «Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής νέων Δοτών Μυελού των Οστών, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 13:00 - 15:00, στο φουαγιέ της Β' Αίθουσας ΑΚΔΕ.

Σας προσκαλούμε όλους να ενημερωθείτε για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας για τον Άλλο, διότι όλοι έχουμε μέσα μας το δώρο της ζωής, το οποίο είναι στο χέρι, στην κρίση και στη δύναμη μας αν θα το προσφέρουμε για να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας.