Τι προβλέπει ο κανονισμός για τις πισίνες στα ξενοδοχεία και τι πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες

Τι πρέπει να προσέχουν τα ξενοδοχεία και οι τουρίστες στις πισίνες - Πρόκειται για μια περιοχή όπου ο επισκέπτης είναι πιο ευάλωτος και εκτεθε

Τι προβλέπει ο κανονισμός για τις πισίνες στα ξενοδοχεία και τι πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες
Τι προβλέπει ο κανονισμός για τις πισίνες στα ξενοδοχεία και τι πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες

Τι πρέπει να προσέχουν τα ξενοδοχεία και οι τουρίστες στις πισίνες - Πρόκειται για μια περιοχή όπου ο επισκέπτης είναι πιο ευάλωτος και εκτεθειμένος σε ενδεχόμενο κίνδυνο......

Οι πινακίδες ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας είναι απαραίτητες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, για την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της σημαντικής αυτής υπηρεσίας του ξενοδοχείου, σε μία περιοχή όπου ο επισκέπτης είναι πιο ευάλωτος.

Οι εν λόγω πινακίδες θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες, να τραβούν την προσοχή του επισκέπτη και να περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες και κατανοητές εικόνες προειδοποιήσεων ή απαγορεύσεων.

Επίσης, σε περίπτωση ύπαρξης μεγάλου περιβάλλοντα χώρου γύρω από την πισίνα, θα πρέπει να υπάρχουν περιμετρικά περισσότερες από μία πινακίδες.

Μία καλή πρακτική, είναι η πινακίδα ασφαλείας η οποία συνοδεύεται και από εικόνες επεξήγησης, ως εξής:

  1. Ωράριο λειτουργίας της πισίνας. Η ανάρτηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών, όσο και για την καλή διεξαγωγή τυχόν εκδηλώσεων στον συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου.
  2. Προειδοποίηση ότι εκτός των ωρών λειτουργίας, η πισίνα καθαρίζεται με χλώριο, το οποίο είναι τοξικό. Με αυτόν τον τρόπο,  προστατεύεται και η σωστή λειτουργία καθαρισμού αλλά και ο επισκέπτης από τις εύλογες παρενέργειες, σε περίπτωση που σκεφτεί ότι μία γρήγορη βουτιά είναι ανώδυνη.
  3. Το ντους είναι απαραίτητο πριν από την είσοδο στην πισίνα, χωρίς τη χρήση σαμπουάν.  Η διευκρίνιση για τη χρήση του σαμπουάν είναι απαραίτητη, γιατί για κάποιους επισκέπτες δεν είναι αυτονόητο.
  4. Παιδιά κάτω των 6 ετών απαγορεύεται να κολυμπούν στην πισίνα των ενηλίκων, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου. Αποτελεί ίσως τη σοβαρότερη απαγόρευση, η οποία για αποφυγή πνιγμού ή ατυχημάτων, θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.
  5. Άτομα με μεταδοτικές ασθένειες απαγορεύεται να κολυμπούν στην πισίνα. Η ανάρτηση της εν λόγω ειδοποίησης, είναι υποχρέωση του ξενοδοχείου, τόσο για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών σε περίπτωση που ο ασθενής αγνοεί τυχόν ρητή απαγόρευση, όσο και για την βασική προστασία από ενδεχόμενες νομικές ενέργειες, σε περίπτωση παραβίασής της.
  6. Η κράτηση των πολυθρόνων πισίνας, δεν επιτρέπεται. Η αποτροπή αυτή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Το φαινόμενο κράτησης των πολυθρόνων πισίνας πριν την έναρξη λειτουργίας της με την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων πάνω τους, δεν είναι εύκολο να αποφευχθεί, ωστόσο η προειδοποίηση είναι ένα σχετικό μέτρο πρόληψης αλλά και αποφυγής παρεξηγήσεων μεταξύ διεύθυνσης και πελατών.
  7. Παρακαλείσθε να μην περπατάτε πάνω στην υπερχείλιση της πισίνας. Η προειδοποίηση αυτή έχει κυρίως εκπαιδευτική χροιά, αφού τις περισσότερες φορές αφορά στα παιδιά. Οι μικροί χρήστες πισίνας, είναι φυσικό να έλκονται από το σημείο αυτό, θεωρώντας το παιχνίδι. Είναι υποχρέωση των γονέων ή των συνοδών τους, να τους εξηγήσουν την σύσταση αυτή.
  8. Απαγορεύεται να μπείτε στην πισίνα με παπούτσια ή να φοράτε ρούχα. Πρόκειται για μία απαγόρευση που στους περισσότερους από εμάς μπορεί να φαίνεται φαιδρή, όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο όταν αφορά σε πολλούς διαφορετικούς λαούς και νοοτροπίες -αλλά και εφήβους με άτακτη διάθεση. Σε κάθε περίπτωση, η υγιεινή του χώρου θα πρέπει να προστατευθεί.
  9. Απαγορεύεται να τρώτε στην περιοχή γύρω από την πισίνα. Όσο προσεκτικός και αν είναι κανείς, ένα αναπάντεχο αεράκι ή μία αδέξια κίνηση, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Η πτώση φαγητού στο νερό της πισίνας είναι σίγουρα μία εντελώς ανεπιθύμητη κατάσταση που μπορεί να χρειάζεται αρκετό χρόνο αλλά κα