Αντιηλιακή προστασία: Τι λάθη κάνουμε;

Είτε βρισκόμαστε σε διακοπές, είτε η έκθεσή μας στον ήλιο περιορίζεται στις καθημερινές δουλειές μέσα στην πόλη, η επιβάρυνση της επιδερμίδας

Αντιηλιακή προστασία: Τι λάθη κάνουμε;
Αντιηλιακή προστασία: Τι λάθη κάνουμε;

Είτε βρισκόμαστε σε διακοπές, είτε η έκθεσή μας στον ήλιο περιορίζεται στις καθημερινές δουλειές μέσα στην πόλη, η επιβάρυνση της επιδερμίδας είναι σημαντική.

Δείτε εδώ κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τα σημαντικότερα καλοκαιρινά λαθάκια και φυσικά για να προστατεύσετε πραγματικά το δέρμα σας από αυτές τις ενοχλητικές υπεριώδεις ακτίνες!

1. Μην ξεχνάτε τα χείλη σας

Ναι, συνηθισμένο λάθος, κι όμως οι περισσότερες από εμάς το κάνουμε. Το δέρμα των χειλιών είναι ευαίσθητο και χρειάζεται προστασία όσο και το υπόλοιπο σώμα από τις ακτίνες UVA και UVB. Προμηθευτείτε ένα κραγιόν ή ένα lip balm με δείκτη προστασία SPF15 και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε συχνά.

2. Η σωστή ηλιοθεραπεία

Ξαπλώνετε στον ήλιο και νομίζετε ότι έχετε βάλει κρέμα παντού, να όμως που το βράδυ η αλήθεια αποδεικνύεται άλλη. Συνηθισμένα μέρη που ξεχνάμε είναι τα αυτιά, οι άκρες των ποδιών (και τα δάχτυλα), ο λαιμός, το εσωτερικό των χεριών. Μην ξεχνάτε ακόμη την συχνή εφαρμογή!

3. Άλλο το σώμα, άλλο το πρόσωπο

Θέλετε από βαρεμάρα, θέλετε από ανάγκη για οικονομία, πολλές φορές βάζουμε το ίδιο αντηλιακό προϊόν σε σώμα και πρόσωπο. Μαντέψτε: είναι λάθος! Οι αντηλιακές κρέμες προσώπου εξειδικεύονται στο δέρμα του προσώπου που είναι πολύ πιο ευαίσθητο και παράλληλα δεν φράζει τους πόρους ή δεν προκαλεί ακμή (ναι, εκεί οφείλονται τα σπυράκια!).

4. Η κατάλληλη ποσότητα

Οι δερματολόγοι συνιστούν συγκεκριμένες ποσότητες, δηλαδή ένα «σφηνάκι» αντηλιακού για το σώμα τουλάχιστον, ενώ τα σπρέι πρέπει να κρατιούνται περίπου 15 εκατοστά μακριά από το δέρμα κατά την εφαρμογή και απλώστε το στην επιδερμίδα, ακόμη και αν οι οδηγίες λένε ότι δεν είναι απαραίτητο.

5. Συννεφιά

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουμε ακόμη και οι συννεφιασμένες μέρες ή τα σκιερά μέρη δεν μας προστατεύουν από τον ήλιο, μια που οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στο δάπεδο, στο χορτάρι, την άμμο και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Το 34% των υπεριωδών ακτίνων διαπερνάει ακόμη και το ύφασμα μιας ομπρέλας, γι’ αυτό μην αμελείτε το αντηλιακό σας ακόμη και όταν κάθεστε από κάτω.