ΑΜΚΑ, ΑΦΜ & Αριθμός Ταυτότητας… όλα σε έναν ενιαίο αριθμό, για όλους τους πολίτες, που θα εκδίδεται με την γέννηση

«ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμός ταυτότητας… όλα σε έναν ενιαίο αριθμό. Κάτι τέτοιο θα σημάνει το τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τη γέννησή τους»

ΑΜΚΑ, ΑΦΜ & Αριθμός Ταυτότητας… όλα σε έναν ενιαίο αριθμό, για όλους τους πολίτες, που θα εκδίδεται με την γέννηση
ΑΜΚΑ, ΑΦΜ & Αριθμός Ταυτότητας… όλα σε έναν ενιαίο αριθμό, για όλους τους πολίτες, που θα εκδίδεται με την γέννηση

«ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμός ταυτότητας… όλα σε έναν ενιαίο αριθμό. Κάτι τέτοιο θα σημάνει το τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τη γέννησή τους», είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.....

Στην ιδέα να χορηγηθεί στους πολίτες από τη γέννησή τους ένας αριθμός που θα χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες της αλληλοεπιδράσεις με το κράτος, αναφέρθηκε ο Υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Πρόκειται για μια απλή ιδέα, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, έχουμε ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, έχουμε αριθμό ταυτότητας, έχουμε μια σειρά αριθμών. Όλοι αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για την παροχή υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του»

διευκρίνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δεν αντικαθιστά τον αριθμό ταυτότητας

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το όνομα αυτού του αριθμού, δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος.

Δεσμευόμαστε να τοποθετηθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα.

Φυσικά δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας,  γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα  χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» ανέφερε ο υπουργός.

Τέλος του έτους ο διαγωνισμός για νέες ταυτότητες

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητες υπογραμμίζοντας πως ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες όπως έχει ήδη αναφέρει ο πρωθυπουργός θα είναι στον «αέρα» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και ο στόχος είναι οι πολίτες να έχουν τις νέες ταυτότητες στα χέρια τους μέχρι το τέλος του 2021.