Coronavirus: Στο πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης η Μύκονος - Νέα μέτρα με διπλά τεστ για εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό και πλοία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Τα ενεργά έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο.

Coronavirus: Στο πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης  η Μύκονος - Νέα μέτρα με διπλά τεστ για εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό και πλοία

Ένα βήμα πριν πάρουμε μέτρα σε Μύκονο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάρο, Ίο και Σαντορίνη» η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Ο κορονοϊός επελαύνει, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν «τρέχει» με τους επιθυμητούς ρυθμούς και ως εκ τούτου η επιδημιολογική εικόνα της χώρας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη.

Στο κλίμα αυτό,έγινε σήμερα, Πέμπτη 15.07.2021, η καθιερωμένη ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.794 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τα 1.190 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική  και τα 86 στην Μύκονο.[σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων].

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδειξε τοπικά lockdown σε 6 περιοχές!! «Είμαστε ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί» και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό και πλοία στα νησιά, αλλά και στις κατασκηνώσεις.

«Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, υπενθυμίζει ότι δεν έχει έρθει το τέλος της πανδημίας. Τα δεδομένα εξετάστηκαν από την Επιτροπή. Γρεβενά, Ιωάννινα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και Λάρισα, πορτοκαλί. Σαλαμίνα και Πάρος επίσης. Μύκονος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Θήρα, Πάρος «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένη επιτήρηση. Η κατάσταση στις περιοχές επιβάλλει εγρήγορση. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μύκονο έχει τετραπλασιαστεί.

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές.Τα ενεργά έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

Από αύριο και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα γίνεται εκτεταμένο τέστινγκ στις συγκεκριμένες περιοχές.

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις εν λόγω περιοχές, θα ισχύουν τα Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε Εστίαση, Τουρισμό και Πλοία στα νησιά ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα σε δύο τεστ, ένα rapid και ένα self test εβδομαδιαίως θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας

Εφιστούμε την περιοχή στους κατοίκους και στις αρχές των περιοχών αυτών. Από αύριο, Παρασκευή 16/07/2021 θα πηγαίνουν περισσότερες ΚΟΜΥ στις συγκεκριμένες περιοχές για τεστ. Στις περιοχές αυτές οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σ' αυτές τις επιχειρήσεις ένα rapid και ένα self την εβδομάδα και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Το ίδιο και στους εργαζόμενους σε πλοία

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στα επιβατηγά πλοία αλλά και τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα rapid και ένα self το οποίο θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ.

Τα νέα δεδομένα στις κατασκηνώσεις

Για την είσοδο στην κατασκήνωση μη εμβολιασμένοι rapid 48 ωρών ή PCR 72. Self test σε εβδομαδιαία σελφ τεστ, δεν επιτρέπονται επισκεπτήρια.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι κατασκηνωτές, προκειμένου να μπουν στην κατασκήνωση θα πρέπει να υποδείξουν το αρνητικό rapid test ή self test. Τα παιδιά θα ελέγχονται με self test μια φορά την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι δυο. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις εκτός αν έχει παραστεί μεγάλη ανάγκη.

Σε ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, "είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα":

«Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

Ακολούθησε το Mykonos Ticker  στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις, με το κύρος του www.mykonosticker.com

Follow Mykonos Ticker on Google News to be the first to learn all the new articles!