Διαμεσολάβηση: Οι αστικές διαφορές θα λύνονται, στα γραφεία των δικηγόρων

Νομοσχέδιο για εξωδικαστική επίλυση διαφορών στην ατζέντα της κυβέρνησης Υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα

Διαμεσολάβηση: Οι αστικές διαφορές θα λύνονται, στα γραφεία των δικηγόρων
Διαμεσολάβηση: Οι αστικές διαφορές θα λύνονται, στα γραφεία των δικηγόρων

Νομοσχέδιο για εξωδικαστική επίλυση διαφορών στην ατζέντα της κυβέρνησης

Υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών......
Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Σε συνέντευξή του υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, που φιλοδοξεί να μειώσει τον όγκο της δικαστικής ύλης που συσσωρεύεται στις δικαστικές αίθουσες και καθυστερεί την επίλυση ιδιωτικών διαφορών. Όπως επισημαίνει πρόκειται για «μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης» και δηλώνει ότι υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών. Για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι μπαίνει ένα τέλος «στις νησίδες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας», καθώς πλέον η χρήση εκρηκτικών υλών σε συγκεντρωμένο πλήθος ανάγεται σε κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Αναφέρει, επίσης, ότι αδικήματα όπως ο βιασμός και η διακίνηση μεταναστών τιμωρούνται, πλέον, με βαριές ποινές, τίθενται αυστηρότερα κριτήρια για την υφ' όρων αποφυλάκιση πολυισοβιτών, ενώ όσοι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση τιμωρούνται πλέον με αυστηρές ποινές. Ο κ. Τσιάρας αναφέρεται, επίσης, στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, σημειώνοντας ότι αίρονται οι δυσλειτουργίες που καθυστερούν την αναδιάρθρωσή τους και δίνεται μια ανάσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που σήμερα δεν μπορούν να «κουρέψουν» τα δάνειά τους.

Για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο κ. Τσιάρας κάνει λόγο για «μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης» και δηλώνει ότι υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.