Giannis Plakiotakis: Εθνικό μας χρέος η δικαίωση του αγώνα για την αποκατάσταση της ενότητας της Κύπρου

Giannis Plakiotakis / Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου, στο δίκαιο αγώνα της για τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής.

Giannis Plakiotakis: Εθνικό μας χρέος η δικαίωση του αγώνα για την αποκατάσταση της ενότητας της Κύπρου

«H δικαίωση του αγώνα για την επανένωση και την αποκατάσταση της ακεραιότητας και της ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα και εθνικό μας χρέος», δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Πλακιωτάκης, από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, εκπροσωπώντας το Σώμα στις εκδηλώσεις για τις «μαύρες» επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

«Η Βουλή των Ελλήνων, εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρου του Ελληνικού λαού, τιμά τους ήρωες που με γενναιότητα, ηρωισμό και αυτοθυσία, αγωνίστηκαν για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας.

Τους νεκρούς, τους τραυματίες τους αγνοούμενους, όλους τους μαχητές, που αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση στον Αττίλα, για να  παραμείνει η Κύπρος ελεύθερη», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου, στο δίκαιο αγώνα της για τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής. Κοινός στόχος μας είναι η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, χωρίς παρεκκλίσεις από το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».