KKE Leader Koutsoubas: Η ένταση της καταστολής ο πυρήνας των υποκλοπών και της αστυνομικής βίας [video]

KKE Leader Koutsoubas / Νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» - Συγκλίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

KKE Leader Koutsoubas: Η ένταση της καταστολής ο πυρήνας των υποκλοπών και της αστυνομικής βίας [video]

KKE Leader Koutsoubas / Νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» - Συγκλίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άσχετο, με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου, επειδή προέβη στο “στυγερό έγκλημα” να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο!

Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση να θεωρούνται εγκλήματα που επισύρουν μάλιστα και ποινή εκτέλεσης από έναν -πως να τον ονομάσεις, “κτήνος”;- που μάλιστα φοράει στολή “προστασίας του πολίτη”. Ε, κύριε Θεοδωρικάκο;

Ο πυρήνας τόσο του νομοσχεδίου όσο και της αστυνομικής, κρατικής βίας κι αυθαιρεσίας είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Είναι η ένταση της καταστολής, είναι η αντιμετώπιση του εχθρού-λαού, είναι το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο αστικό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Αυτή είναι η μήτρα όλων των αποκρουστικών προσώπων της καταστολής, και των παρακολουθήσεων, και του αυταρχισμού. Και του κράτους – διαρρήκτη που μπουκάρει στα σπίτια φτωχών ανθρώπων για να τα βγάλει στο σφυρί. Και των φαινομένων αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που αυξάνονται. Δεν είναι ούτε η κακιά στιγμή που λέει η κυβέρνηση, ούτε οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ακριβώς αντίθετο! Είναι η εκπαίδευση στην καταστολή, είναι η καλλιέργεια απ’ αυτή την εκπαίδευση του μίσους απέναντι στον λαό και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, είναι η περιβόητη “κανονικότητα” της βίας του κράτους των λίγων σε βάρος των πολλών.

Όλα αυτά είναι που πολλαπλασιάζουν τις “κακές στιγμές” διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις. Από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Ζακ Κωστόπουλο, μέχρι τα επανειλημμένα περιστατικά με πυροβολισμούς συγκεκριμένης αστυνομικής ομάδας σε βάρος Ρομά.

Είναι τελικά το ίδιο κράτος, που από τη μία στέλνει έναν μικροπαραβάτη να χαροπαλεύει και από την άλλη κλείνει τα μάτια μπροστά στον θάνατο ενός μικρού παιδιού στο σχολείο, επειδή το ίδιο είναι απών από την “αυτονομία” της σχολικής μονάδας, όπως θρασύτατα δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά. Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη. Αντί η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πουν έστω την αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, έχουμε την ΕΛΑΣ να λέει χονδροειδή ψέματα με ανακοινώσεις της, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα.

Κυρίες και κύριοι της ΝΔ,

Είναι γεγονός ότι σας «αδικεί» η κριτική ορισμένων, πως με αυτό το νομοσχέδιο συγκαλύπτετε απλώς τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας. Κάνετε κάτι πολύ χειρότερο!

Όχι μόνο συνεχίζετε τη συγκάλυψη, για να μπει οριστική ταφόπλακα στις υποκλοπές, στις συνεχείς παρακολουθήσεις, να θαφτούν όλες οι βαριές σας ευθύνες. Όχι μόνο προσπαθείτε, να βγει λάδι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά για μια ακόμη φορά, προσπαθείτε να «μετατρέψετε την κρίση σε ευκαιρία»! Δεν το λέμε εμείς, εσείς οι ίδιοι το είπατε.

Όμως, ευκαιρία για τι πράγμα ακριβώς; Μα φυσικά, για να φέρετε νέα, και άλλα αντιδραστικά μέτρα.

Αυτό κάνετε με το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Ενισχύετε τις δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει αλλά και να χειραγωγεί τον λαό, ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του!

Με άλλα λόγια, αξιοποιείτε τα ίδια σας τα σκάνδαλα, τα ίδια σας τα “εγκλήματα”, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξετε το δρόμο σε νέα, ακόμα χειρότερα “εγκλήματα”.

Θέλει θράσος να εμφανίζεστε ως οι “σωτήρες”, η “καθαρή δύναμη”, που θα διορθώσει τάχα τα διάφορα «κακώς κείμενα» του παλιού θεσμικού πλαισίου. Οι αλλαγές που φέρνετε, αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου.

Του πλαισίου, που όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχετε διαμορφώσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Του πλαισίου, που τελικά όλοι αθωώνετε. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στο σημείο να λέει χαρακτηριστικά, πως: «Δεν φταίει το θεσμικό πλαίσιο για τα σκάνδαλα των υποκλοπών, φταίει η παραβίασή του από τον πρωθυπουργό, τους συν αυτώ, την κυβέρνηση της ΝΔ»! Το οποίο ο καθένας και η καθεμιά σε αυτή τη χώρα σωστά το μεταφράζει ότι «μπορεί ο νόμος που ψηφίσατε μαζί με τη ΝΔ να επιτρέπει να παρακολουθούνται όλοι και όλες, αλλά όταν χρειάζεται και προπάντων, η διαχείριση αυτού του “ευαίσθητου” ζητήματος θα πρέπει να γίνεται με κομψότητα, με μυστικότητα και φυσικά με ελεγχόμενη διαφάνεια, για να μην προκαλεί αντιδράσεις»! Κι αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποιείτε και οι δύο σας εναλλάξ εδώ μέσα!

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Επειδή ακριβώς υπερασπίζεστε όλοι αυτό το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο, όλοι μαζί προωθείτε την παραπέρα θωράκισή του. Είναι κοινή σας επιδίωξη, αυτό που υπηρετεί το νομοσχέδιο της ΝΔ. Δηλαδή, να διαμορφωθεί ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό οπλοστάσιο μαζικής και προληπτικής κρατικής παρακολούθησης.

Δυναμώνετε δραστικά τα όπλα που έχει στα χέρια της η σημερινή και κάθε επόμενη κυβέρνηση, συνολικά η αστική τάξη και το κράτος της. Ταυτόχρονα σηκώνετε «ψηλούς τόνους» και πολύ «θόρυβο» γύρω από τις όποιες επιμέρους διαφωνίες και διαφορές σας. Διαφορές, οι οποίες όμως δεν αφορούν σε τίποτα την ουσία, τη βασική κατεύθυνση που υλοποιεί η κυβέρνηση. Γιατί ακριβώς συγκλίνετε σε όλα τα σοβαρά, τα κρίσιμα, τα πραγματικά επικίνδυνα μέτρα, που παίρνονται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Διαφορές μπορεί να έχετε, για παράδειγμα, σε ζητήματα αρμοδιοτήτων, όπως το αν υπάγεται η ΕΥΠ στον πρωθυπουργό ή σε κάποιον υπουργό. Λες και η ΕΥΠ πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό ήταν καλή και προστατευτική των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων!

Ή μπορεί να έχ&epsil