Restaurants post Covid: Πορτιέρης σε Εστίαση & Μπαρ με ηλεκτρονική εφαρμογή!! Οι επιλογές για Επιχειρήσεις, Εργαζόμενους, Πελάτες!!

Οι καταστηματάρχες πρέπει να επιλέξουν αν θα έχει η επιχείρησή τους μεικτή χρήση ή αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Restaurants post Covid: Πορτιέρης σε Εστίαση & Μπαρ με ηλεκτρονική εφαρμογή!! Οι επιλογές για Επιχειρήσεις, Εργαζόμενους, Πελάτες!!

Νέα μέτρα στη διασκέδαση: Σκέψεις για αλλαγή στην εστίαση – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος εισόδου. Από τις 15 Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα στη διασκέδαση, όταν και θα γίνει ο… διαχωρισμός σε καταστήματα εστίασης, σινεμά, θέατρα και γήπεδα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο κλάδος της εστίασης, καθώς οι καταστηματάρχες πρέπει να επιλέξουν αν θα δέχονται ανεμβολίαστους πελάτες. Οι επιλογές που έχουν, τα διλήμματα και τα μέτρα για τους εργαζόμενους.

Η εστίαση άνοιξε μετά το πολύμηνο lockdown, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο «λουκέτο». Οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα όσες είναι σε κλειστό χώρο, πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πελάτες, την στιγμή που μετράνε τις πληγές τους, μετά την δεύτερη καραντίνα.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο η κυβέρνηση προτίθεται να διευκολύνει την εστίαση, μετά το νέο δίλημμα που έθεσε στις επιχειρήσεις, με μέτρα και ειδική εφαρμογή.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε στο Star και τόνισε ότι «οι καταστηματάρχες πρέπει να επιλέξουν αν θα έχει η επιχείρησή τους μεικτή χρήση ή αποκλειστικά για εμβολιασμένους».

Δηλαδή οι επιχειρήσεις πρέπει να διαλέξουν αν θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους πελάτες.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που μετανιώσουν για οποιοδήποτε λόγο την απόφαση που έλαβαν, θα μπορούν να αλλάξουν την απόφαση τους.

«Θα μπορούν μία ή δύο φορές να κάνουν αλλαγή της χρήσης ανάλογα με το πελατολόγιό τους και τη συγκυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος πρόσθεσε πως θα δημιουργηθεί μια ειδική εφαρμογή στο gov. gr, ώστε οι πελάτες να κατεβάσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδο στα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε επιχείρηση θα απασχολεί ορισμένα άτομα από το προσωπικό, ώστε να ελέγχονται οι πελάτες, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μάλιστα, σε ερώτηση πως οι καταστηματάρχες μπορεί να επιβαρυνθούν, ώστε να έχουν ένα άτομο σε ρόλο πορτιέρη, απάντησε «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι διαθέσιμοι».

«Θα υπάρχει μία ηλεκτρονική εφαρμογή που θα μπορούν να κατεβάσουν από το gov.gr και βάσει αυτής της εφαρμογής θα μπορούν να αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του αρνητικού τεστ», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις θα ευνοηθούν εάν επιλέξουν να εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους, καθώς «η επιχείρηση που θα επιλέξει να δουλέψει μόνο με εμβολιασμένους θα μπορεί να αξιοποιήσει ποσοστό του χώρου που προσεγγίζει το 100% και για την ακρίβεια θα ανέρχεται στο 85%».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι παρά την επιλογή των επιχειρήσεων για τους πελάτες που θα εξυπηρετούν, δεν τίθεται ζήτημα για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

«Ο εμβολιασμός του προσωπικού, δεν είναι υποχρεωτικός, από εκεί και πέρα ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να έχει μόνο εμβολιασμένο προσωπικό και να το λέει στην ένδειξη στην πόρτα. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε άλλο», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.