Shipping Min.Plakiotakis: Η χώρα μας δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία

Shipping Min.Plakiotakis / Συνάντηση ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko: «Κανείς δεν δικαιούται δια της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη»

Shipping Min.Plakiotakis: Η χώρα μας δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία

Συνάντηση ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko: «Κανείς δεν δικαιούται δια της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη»
Τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko, υποδέχθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου συζήτησαν για το Ουκρανικό, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή αλλά και την ασφάλεια των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται στα λιμάνια της χώρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «για την ιδιαιτέρως παραγωγική συζήτηση μας σχετικά με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη και την Αζοφική θάλασσα, σε συνεχεία και της πρωτοβουλίας της Γαλλικής Προεδρίας, στην οποία η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη και άμεσα».

«Στο πλαίσιο αυτό», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, «συζητήθηκε και το ζήτημα της ασφάλειας των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται σε λιμάνια της Ουκρανίας».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επανέλαβε παράλληλα, την καθαρή θέση της Ελλάδας. «Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, στο πλευρό της Ειρήνης. Κάνεις δεν δικαιούται δια της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη. Η χώρα μας έδειξε και δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τον Ουκρανικό λαό, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της Ρωσικής εισβολής, που προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα και καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου».

 Από την πλευρά του, ο κ. Shutenko δήλωσε: «Σήμερα συζητήσαμε με τον Υπουργό για τον πόλεμο στη χώρα μου και το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει να σταματήσει και να έρθει η Ειρήνη. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα συζητήσαμε τι μπορεί να γίνει στη ναυτιλία, κυρίως σε θέματα κυρώσεων. Ήταν πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τη θέση της Ελλάδας, η οποία ταυτίζεται απόλυτα με τη δική μας. Ακόμα, συζητήσαμε το πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές της Ελλάδας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».