SMS permission: Οδεύουμε στο τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας!! Τι θα ισχύσει το Πάσχα-Πότε απελευθερώνονται οι μετακινήσεις με SMS στο 13033!!

Την άρση αρκετών περιορισμών του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, ενόψει Πάσχα και ανοίγματος του τουρισμού. Μαζί όμως το τέλος του SMS στο 13

SMS permission: Οδεύουμε στο τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας!! Τι θα ισχύσει το Πάσχα-Πότε απελευθερώνονται οι μετακινήσεις με SMS στο 13033!!
SMS permission: Οδεύουμε στο τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας!! Τι θα ισχύσει το Πάσχα-Πότε απελευθερώνονται οι μετακινήσεις με SMS στο 13033!!

Την άρση αρκετών περιορισμών του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, ενόψει Πάσχα και ανοίγματος του τουρισμού. Μαζί όμως το τέλος του SMS στο 13033, θα τελειώσει περίπου την ίδια περίοδο και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από την αρχή του lockdown, και το πρώτου και του δεύτερου, σε ισχύ ήταν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ......

Οι λόγοι που μπορούσε κανείς να βγει από το σπίτι του ήταν αποκλειστικά λόγοι υγείας αλλά και βόλτα τον σκύλο σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

Με την εστίαση να ανοίγει στις 4 Μαΐου, τη διαφαινόμενη άρση των περιορισμών αργά ή γρήγορα για μετακίνηση εκτός νομού αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, δεν μπορεί να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας!!

Συνεπώς, σε ένα μήνα, με το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης αναμένεται το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τους πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα για όποιο σημείο της πόλης ή της χώρας θέλουν χωρίς περιορισμούς.

Άγνωστο παραμένει αν θα αποφασιστεί για μικρό διάστημα τα εστιατόρια ή τα καφέ να είναι ανοιχτά μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού.

Δεδομένα όμως η χώρα βαδίζει σιγά σιγά προς μία πλήρη απελευθέρωση της ζωής και της οικονομίας.

Κυβερνητικά στελέχη περιμένουν ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η πιο γρήγοροι ρυθμοί εμβολιασμού θα συμβάλλουν στην ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Μάιος σημαντικό crast test

Μπορεί η εικόνα στα νοσοκομεία να είναι οριακή εδώ και πολλές βδομάδες ωστόσο, όπως τονίζουν οι επιστήμονες σύντομα αναμένεται αποκλιμάκωση τόσο στα κρούσματα όσο και στην εικόνα των ΜΕΘ.

Ο ταχύτερος εμβολιασμός των πολιτών και το καλοκαίρι θα μειώσουν την ταχύτητα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και θα οδηγήσουν σε ένα ασφαλέστερο δρόμο.

Όπως φαίνεται η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει από το τέλος Απριλίου στα νοσοκομεία. Η καλυτέρευση της εικόνας στο μέτωπο του ιού θα δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση για άνοιγμα της εστίασης, της μετακίνησης εκτός νομού, του τουρισμού αλλά και την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με λίγα λόγια, οι περισσότερες αλλαγές στα υφιστάμενα μέτρα θα ανακοινωθούν και θα εφαρμοστούν τον Μάιο, βάζοντας έτσι ταφόπλακα σε όλα τα μέτρα που μας έκαναν «παρέα» στα πολύμηνα lockdown του τελευταίου χρόνου.

Τα σενάρια για μετακινήσεις το Πάσχα

Το Μαξίμου εξετάζει ταυτόχρονα την άρση των περιορισμών του lockdown και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις ημέρες του Πάσχα.

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό με τη διενέργεια self test.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού αλλά μόνο σε περιοχές με ίδιο χρώμα. Ωστόσο η εναλλακτική αυτή θεωρείται πιο προβληματική, καθώς είναι πιθανόν να επιβαρυνθούν δυσανάλογα συγκεκριμένες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση η όποια έξοδος εγκριθεί προβλέπεται υπό αυστηρά μέτρα και δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατάχρηση. Ο έλεγχος θα αφορά τόσο στο αρνητικό self test όσο και τα στοιχεία για τον τόπο προορισμού του πολίτη.