SYRIZA leader Alexis Tsipras: Δριμύ κατηγορώ στον Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, τον διχασμό και την πανδημία

«Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης - Την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε - Δεν ζητάτε ενότητα, ζητάτε σιωπή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Δ

SYRIZA leader Alexis Tsipras: Δριμύ κατηγορώ στον Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, τον διχασμό και την πανδημία
SYRIZA leader Alexis Tsipras: Δριμύ κατηγορώ στον Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, τον διχασμό και την πανδημία

«Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης - Την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε - Δεν ζητάτε ενότητα, ζητάτε σιωπή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο ενορχηστρωτής της έντασης στην ελληνική κοινωνία και ότι συνειδητά στήνει σκηνικό αστυνομικού κράτους, αυταρχισμού και διχασμού, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Η ενότητα του λαού μας είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορείτε πια. Αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη αυτή την ενότητα, να τη διαφυλάξουμε. Και θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία..........

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που κακοποιήθηκαν όλες τις τελευταίες ημέρες από φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, καθώς και στον αστυνομικό, που κακοποιήθηκε από επιθέσεις χούλιγκαν το απόγευμα της Τρίτης, στον οποίο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Και στη συνέχεια, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του, ξεκίνησε μια σειρά από κατηγορώ, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία είναι οργισμένη από την αποτυχία της κυβέρνησης σε πανδημία και οικονομία.

«Σας κατηγορώ γιατί στη πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εμφανίζει στους πολίτες μια πλαστή πραγματικότητα, εκμεταλλεύεται την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει περιορισμούς στα δικαιώματα και αντιλαϊκές ρυθμίσεις, μοιράζει χάντρες στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, ενώ μετέτρεψε την ενημέρωση του πολίτη σε προπαγάνδα.

«Ενώ υποσχεθήκατε ασφάλεια, αυτό που προκαλέσατε και αυτό ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν μας φτάνει η καταστολή της ζωής και της καθημερινότητάς μας από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα, έχουμε τώρα και τα τάγματα εφόδου της αστυνομίας σας, να κακοποιούν νέους, οικογένειες επειδή βγήκαν μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς τους».

«Την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η οργή της κοινωνίας οφείλεται στο ότι ενώ η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε την ευθιξία να πει μία συγγνώμη. Αντιθέτα, δείχνει με την αλαζονεία της εξουσίας ότι ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να βολτάρει ανέμελα στην Πάρνηθα και να γλεντά στην Ικαρία.

«Για αυτό υπάρχει οργή. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων. Είναι η οργή των νοικοκυρέων. Αυτή την οργή να φοβάστε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού σ’ αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη. «Δεν είναι οι “υπερβολές” κάποιων θερμοκέφαλων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό» τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε ότι δεν υπήρξε ούτε μία συγγνώμη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που θα είχε αποκλιμακώσει την ένταση. Αντίθετα, όπως τόνισε, «δώσατε και σκονάκια στους βουλευτές σας να στοχοποιούν το θύμα, βγάζοντας στη δημοσιότητα το φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων. Διαδίδοντας το όνομά του και τα πιστεύω του σε πανελλήνια μετάδοση. Λες και τα πολιτικά φρονήματα ενός πολίτη αποτελούν δικαιολογία για τη κακοποίησή του» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο ενορχηστρωτής της έντασης, καθώς αν και γνώριζε για τους χούλιγκανς στην Νέα Σμύρνη, αντί να προστατεύσει πολίτες και αστυνομικούς, έριξε ευθύνες και συκοφάντησε τους πολιτικούς αντιπάλους του.

«Η βία τρέφει τη βία και η καταστολή προετοιμάζει τραγωδίες. Αν δεν το καταλαβαίνετε είστε ανεπαρκής. Αν το καταλαβαίνετε, είστε επικίνδυνος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ζητάτε ενότητα, ζητάτε σιωπή, να μη μιλάει κανείς» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. «Φοβάστε αυτά που ενώνουν τους Έλληνες, είναι ενωμένοι στο ότι δεν εμπιστεύονται μία κυβέρνηση που τα έχει κάνει θάλασσα» ανέφερε, ενώ τόνισε πως «αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που σας ψήφισαν και τους έχετε διαψεύσει».

«Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε στην πανδημία. Αποτύχατε στην οικονομία. Και τώρα θέλετε τη δική σας αποτυχία να την πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας .Να στρέψετε τη μισή κοινωνία απέναντι στην άλλη μισή. Δεν θα περάσει αυτό» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.