Syros - Η Σύρος που Αξίζουμε: Η αλαζονεία της «υπνωτισμένης» εξουσίας

Επιστρέφουμε στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον κ. Δήμαρχο τη λέξη «υπνωτισμένη» με την οποία χαρακτήρισε την παράταξή μας. Δεν κατανοούμε το γνωστό αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε τολμά να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική της ή ασκεί κριτική στις αποφάσεις της. Η δημοτική αρχή έχει απογοητεύσει οικτρά ακόμη και τους δημότες που την εμπιστεύθηκαν, τους οποίους εξαπάτησε με ψεύτικες προσδοκίες.

Syros - Η Σύρος που Αξίζουμε:  Η αλαζονεία της «υπνωτισμένης» εξουσίας

Κατανοούμε απόλυτα τη σύγχυση που διακατέχει τη δημοτική αρχή λόγω των εσωτερικών της προβλημάτων τα οποία ήταν γνωστά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως διογκώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το πως θα βρει λύσεις σε αυτά, είναι δικό της θέμα και πρόβλημα. 

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι το γνωστό αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε τολμά να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική της ή ασκεί κριτική στις αποφάσεις της. 

Σίγουρα θα βόλευε τη δημοτική αρχή – που κατά τα άλλα επαίρεται για τις δημοκρατικές αντιλήψεις και τα ιδεώδη της – να έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση φιμωμένη, η οποία δε θα ασχολείται με την τοπική επικαιρότητα, δε θα εκδίδει δελτία τύπου και δε θα καυτηριάζει τις επιλογές της που, δυστυχώς, όσο περνάει ο χρόνος οδηγούν το Δήμο και το νησί μας σε έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να της κάνουμε το χατίρι, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, με προτάσεις για τα ζητήματα του νησιού μας και με κριτική όπου αυτή θεωρείται επιβεβλημένη.

Το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας θα εμφανιζόταν το φαινόμενο του διπλοθεσίτη αντιδημάρχου, έστω και για ένα μήνα, προφανώς είναι άξιο αρνητικού σχολιασμού και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή διαθέτει στελέχη δύο ταχυτήτων με τον κ. Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται και να μη θεωρεί άξια αρκετά από αυτά.  

Επιστρέφουμε στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον κ. Δήμαρχο τη λέξη «υπνωτισμένη» με την οποία χαρακτήρισε την παράταξή μας, απαντώντας στην αρχική μας ανακοίνωση. Είναι γνωστό στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας πλέον, ποιος είναι ο υπνωτισμένος, ποιος αδυνατεί να σηκώσει το ειδικό βάρος που απορρέει μέσα από τον πολιτικό ρόλο που κατέχει, ποιος εμφανίζεται ανήμπορος να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που του ανατέθηκαν από τους δημότες, ποιος είναι εκείνος ο οποίος δεν έχει την ικανότητα να ασκήσει ορθή διοίκηση και να αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδικώντας δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για το νησί του. 

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, στον ισχυρισμό σας ότι: «… δήμαρχος υπάρχει και διοικεί υπεύθυνα το Δήμο», η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία. Το ποιοι διοικούν μέσα στο Δήμο αυτό είναι ευρέως γνωστό. Δυστυχώς, όχι για σας αλλά για το νησί μας, ναι μεν υπάρχει δήμαρχος, όμως η παρουσία του είναι διακοσμητική σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα και όχι απλά δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει το Δήμο, αλλά παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και την πορεία του νησιού, το οποίο βαδίζει στον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι καν ικανός και άξιος να συντάξει τις απαντήσεις στα δελτία τύπου που εκδίδουμε, τις οποίες γράφουν τα λιγοστά στελέχη της «αυλής» του (αυτοί που πραγματικά κάνουν κουμάντο στο Δήμο) με ένα ειρωνικό ύφος που περιέχει ισχυρή δόση από την αλαζονεία της εξουσίας που τους διακρίνει και από το καβαλημένο τους καλάμι.     

Η δημοτική αρχή, αντί να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα και να παρελθοντολογεί, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της, να κάνει την αυτοκριτική της και να αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που κλήθηκε να διοικήσει το Δήμο, η κοινώς ομολογούμενη απραξία, ανεπάρκεια και έλλειψη οράματος/δράσεων, είναι φαινόμενα που έχουν απογοητεύσει οικτρά ακόμη και τους δημότες που την εμπιστεύθηκαν, τους οποίους εξαπάτησε με ψεύτικες προσδοκίες.