Χριστουγεννιάτικα Αστέρια!! Φτιάξετε νέα ανακυκλώνοντας τα παλιά !!! (βήμα-βήμα)

να μην τα πετάξουμε και πάνω από όλα να τα χρησιμοποιήσουμε και φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!! Χαρτί και μολύβι για τα υλικά που

Χριστουγεννιάτικα Αστέρια!! Φτιάξετε νέα ανακυκλώνοντας τα παλιά !!! (βήμα-βήμα)
Χριστουγεννιάτικα Αστέρια!! Φτιάξετε νέα ανακυκλώνοντας τα παλιά !!! (βήμα-βήμα)

Είναι γεγονός πώς δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να αγοράζουμε καινούργια στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας , είτε γιατί είναι ακριβό σπορ, είτε γιατί απλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τα παλιά μας στολίδια!! Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα παλιά στολίδια προκειμένου να μην τα πετάξουμε και πάνω από όλα να τα χρησιμοποιήσουμε και φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!!

Χαρτί και μολύβι για τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια (αστεράκια, μπάλες και ότι άλλο έχετε βαρεθεί)
  • λευκή κόλλα
  • ένα πινέλο (όχι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό)
  • χρυσόσκονη
  • μικροσκοπικά κρυσταλλάκια (σε διάφορα χρώματα)

Τώρα λοιπόν μπορούμε να ξεκινήσουμε!! Σημαντική παρατήρηση στην προκειμένη περίπτωση, πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία!!

Τοποθετήσετε όλα τα υλικά πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι αφού πρώτα το καλύψετε με πολλές εφημερίδες (αν δεν θέλετε να το καταστρέψετε!).

Ξεκινάμε λοιπόν! Πάρτε το στολίδι που επιλέξατε στο ένα σας χέρι και το πινέλο στο άλλο σας χέρι, στη συνέχεια καλύψτε το στολίδι με αρκετή κόλλα σε κάθε του σημείο.

Μετά, ραντίστε το στολίδι σας με μπόλικα μικροσκοπικά κρυσταλλάκια της επιλογής σας και φυσικά με μπόλικη χρυσόσκονη και τέλος τινάξτε το ώστε να πέσουν τα περιττά υλικά στο τραπέζι.

Μην ανησυχείτε, τίποτα δεν πάει χαμένο, στη συνέχεια μπορείτε να μαζέψετε τα υλικά που έπεσαν στο τραπέζι και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά!!

Τέλος, αφήστε το στολίδι σας να στεγνώσει για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά κρεμάστε το στο δέντρο σας!

Πώς σας φαίνεται η ιδέα;

Εναλλακτικά!!  

Και άλλα χρώματα και άλλες διακοσμητικές χρήσεις!!