Η μονόπρακτη όπερα «Ήρα», του Θοδωρή Αμπαζή, στη Δήλο

«Εκεί, καταφθάνει άνθρωπος άρρωστος, καθώς κατακλύζεται από τον τρόμο του θανάτου. Στη γενέτειρα του φωτεινού Απόλλωνα, σ’ έναν τόπο που

Η μονόπρακτη όπερα «Ήρα», του Θοδωρή Αμπαζή, στη Δήλο
Η μονόπρακτη όπερα «Ήρα», του Θοδωρή Αμπαζή, στη Δήλο

«Εκεί, καταφθάνει άνθρωπος άρρωστος, καθώς κατακλύζεται από τον τρόμο του θανάτου. Στη γενέτειρα του φωτεινού Απόλλωνα, σ’ έναν τόπο που λειτουργεί ταυτοχρόνως ως δραματικό τοπίο και ως ρεαλιστικός χώρος παράστασης θα προσπαθήσει εναγωνίως να διαπραγματευτεί τη σωτηρία, θα εμβαθύνει σε ό,τι νοηματοδοτεί τη ζωή, θα συναντηθεί με την ετερότητα – τόσο με την έννοια του φύλου, όσο και με αυτήν της μακαριότητας της αθανασίας- καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχετυπικές μορφές της Ήρας και της Αφροδίτης και θα οδεύσει στο τέλος. Μέσω αυτού του ταξιδιού θα κατακτήσει τη νηφαλιότητα μιας νέας συνειδητοποίησης συλλαμβάνοντας, τόσο τη ματαιότητα της αποφυγής, όσο και την ενότητα της ζωής».

Την όπερα «Ήρα» ερμηνεύουν οι Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μανώλης Μαυροματάκης (ηθοποιός) και Αφροδίτη Πατουλίδου (υψίφωνος) συνοδεία της 30μελούς Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και τους Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μυκόνου.

Πληροφορίες παράστασης:

«Ήρα»: 6 και 7 Οκτωβρίου στην «Αγορά των Ιταλών», στον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης 17:00- Ώρα αναχώρησης πλοίων από παλιό λιμάνι Μυκόνου 16:00.
Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.