Σείσθηκε η Ανω Μερά / Χρήστος Βερώνης: Τιμάμε και δεν ξεπουλάμε την Μύκονο, με ενότητα προχωράμε επιτέλους μπροστά και διαμορφώνουμε το μέλλον του νησιού μας!!! [Videos]

Χρήστος Βερώνης / Σας καλώ όλοι μαζί μία γροθιά να δώσουμε τη νίκη στο νησί μας και να κάνουμε τη Μύκονο Πρώτη Ξανά! Στις 8 Οκτωβρίου θα στείλουμε το μήνυμα της προκοπής για κάθε Μυκονιάτη!

Σείσθηκε η Ανω Μερά / Χρήστος Βερώνης: Τιμάμε και δεν ξεπουλάμε την Μύκονο, με ενότητα προχωράμε επιτέλους μπροστά και διαμορφώνουμε το μέλλον του νησιού μας!!! [Videos]

“Σήμερα, από την ιστορική Άνω Μερά, της Παναγίας Τουρλιανής,  του Παλιόκαστρου, του μετάλλου, της γης και της θάλασσας, η Μύκονος μετά από 9 χρόνια βγαίνει οριστικά από τη στασιμότητα και προχωράει επιτέλους, μπροστά!” επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης, κατά την ομιλία του, στην Πλατεία Ανω Μεράς, Μυκόνου.

Και συνέχισε δεσμευόμενος "ότι με εμάς ο Δήμος θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο μέρα και νύχτα!" συμπληρώνοντας "ότι δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί και εξαιρέσεις"

Δίνοντας το στίγμα της δυναμικής ταυτότητας του Συνδυασμού  του "Μύκονος πρώτη Ξανά", ο Χρήστος Βερώνης τόνισε "Ο συνδυασμός μας αποτελείται από μιά ομάδα άξιων και καθαρών ανθρώπων, που ο  καθένας από τον τομέα του, έχει μάθει να εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά για τον τόπο μας, από όποια θέση του ζητήθηκε.", είπε

Κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι "τα πολύχρονα προβλήματα επέτρεψε να διαιωνίζονται και να διογκώνονται, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο", τόνισε.

Και, σε έναν πιο προσωπικό τόνο,ο Χρήστος Βερώνης επεσήμανε "Με έργα ουσίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας και πολιτικές που θα βγάλουν το νησί από το επίκεντρο του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και θα το επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή των διεθνών προορισμών χωρίς ερωτηματικά, χωρίς  υπονοούμενα.", υπογραμμίζοντας "Ξέρουμε πολύ καλά ότι η εντολή σας είναι άμεσα και χωρίς καμία μέρα καθυστέρησης να βάλουμε μπρος αυτά που χρειάζονται η Άνω Μερά μας και όλες οι Ανωμερίτισες και οι Ανωμερίτες", συμπλήρωσε.

Παράλληλα απευθυνόμενος στους Μυκονίατες, επεσήμανε "Για μένα και την ομάδα μου οι πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Διότι το νησί μας αποτελείται από ανθρώπους και μαζί με αυτούς, με όλους εσάς, θα καθορίσουμε το μέλλον του" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Βερώνη:

Ανωμερίτισσες και Ανωμερίτες, 

Φίλες και φίλοι,

Νέοι και νέες, 

Σήμερα, από την ιστορική Άνω Μερά, της Παναγίας Τουρλιανής, του Παλιόκαστρου, του μετάλλου, της γης και της θάλασσας, η Μύκονος μετά από 9 χρόνια βγαίνει οριστικά από τη στασιμότητα και προχωράει επιτέλους, μπροστά!

Φίλοι και φίλες, 

Έχουμε όλοι μας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε!

Γνωρίζουμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ότι από εμάς απαιτείτε να γίνει, ό,τι δεν έγινε την προηγούμενη δεκαετία!

Πατώντας γερά στο έδαφος που μας δόθηκε και αγαπάμε, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τις ανάγκες του τόπου μας και έχοντας τις λύσεις στα πολύχρονα προβλήματα που η σημερινή διοίκηση επέτρεψε να διαιωνίζονται και να διογκώνονται, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.

Με έργα ουσίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας και πολιτικές που θα βγάλουν το νησί από το επίκεντρο του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και θα το επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή των διεθνών προορισμών χωρίς ερωτηματικά, χωρίς  υπονοούμενα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η εντολή σας είναι άμεσα και χωρίς καμία μέρα καθυστέρησης να βάλουμε μπρος αυτά που χρειάζονται η Άνω Μερά μας και όλες οι Ανωμερίτισες και οι Ανωμερίτες.

Δεσμευόμαστε ότι με εμάς ο Δήμος θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο μέρα και νύχτα!

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί και εξαιρέσεις

Γιατί εμείς γνωρίζουμε τι θα πει ενότητα χωρίς αστερίσκους. 

Για μένα και την ομάδα μου οι πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Διότι το νησί μας αποτελείται από ανθρώπους και μαζί με αυτούς, με όλους εσάς, θα καθορίσουμε το μέλλον του.

Φίλες και φίλοι,

Γνωριζόμαστε από παλιά. Όμως οι εποχές άλλαξαν. Το ίδιο κι εμείς. Αυτό που έμεινε σταθερό όμως είναι η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεσή μας για δουλειά.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δώσουμε στη Μύκονο τον καλύτερό μας εαυτό και να δημιουργήσουμε ένα νησί που να χαίρονται να ζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, και να επισκέπτονται οι τουρίστες μας.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από μιά ομάδα άξιων και καθαρών ανθρώπων, που ο  καθένας από τον τομέα του, έχει μάθει να εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά για τον τόπο μας, από όποια θέση του ζητήθηκε.

Σήμερα από την Άνω Μερά μας ξεκινάμε το νέο μας ταξίδι. 

Η Άνω Μερά αποτελεί κόσμημα για το νησί μας. Στην ιστορική Κοινότητα έχουν εργαστεί πρόεδροι με μεράκι και άνθρωποι φιλότιμοι που με προσωπική εργασία και  πολύ καλή συνεργασία καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια και φτιάξαμε όλες τις βασικές υποδομές με τις οποίες εξακολουθεί σήμερα να λειτουργεί. 

Μαζί κάναμε πολλά

•    φράγμα-διυλιστήρια
•    δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό
•    οδοποιίες
•    διαμόρφωση της πλατείας και του κτηρίου της κοινότητας

Από την 9η Οκτωβρίου ΜΑΖΙ και πάλι ξεκινάμε και η Άνω Μερά εντάσσεται στην πρώτη γραμμή των σοβαρών προτεραιοτήτων  μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τα χρόνια που χάθηκαν και να γίνουν επιτέλους τα μεγάλα έργα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της καθαριότητας, του φωτισμού, της οδοποιίας, των σχολείων, των ολοκληρωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και των αναπλάσεων.

  • Με προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του προχωράμε στη νέα εποχή και θέλουμε η Άνω Μερά να εξασφαλίσει την θέση που της αξίζει.
  • Να είναι ασφαλής, εύκολα προσβάσιμη και πάντα το επίκεντρο της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
  • Να έχει ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους για τα παιδιά και τη νεολαία της. 

Ο σεβασμός στις ανάγκες των κατοίκων και ειδικά της νέας γενιάς και η αναβάθμιση της αισθητικής τόσο στην Άνω Μερά, όσο και σε ολόκληρο το νησί αποτελούν προτεραιότητα μας τα επόμενα χρόνια. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων είναι καθοριστική για το μέλλον ολόκληρου του νησιού μας και ειδικά της Άνω Μεράς.  

Από θέση αρχής δεσμεύομαι ότι θα δοθούν στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας το μέγιστο των αρμοδιοτήτων και των χρημάτων που προβλέπει ο νόμος, ώστε να μπορούν να εργάζονται πιο ανεξάρτητα κυρίως στα μικρά και καθημερινά προβλήματα της Άνω Μεράς. 

Στο πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας αναφέρονται οι 107 δεσμεύσεις μας για την επόμενη πενταετία για το νησί μας. Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και βάζουμε τις βάσεις με ορίζοντα εικοσαετίας.

Εμείς εδώ σήμερα θα επικεντρωθούμε κυρίως στα σοβαρά έργα και δράσεις που απαιτούνται:

1.   Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που εκπονείται για όλο το νησί και εξήγγειλε ο υφυπουργός και οι αρμόδιοι στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο. Είχαν μάλιστα προαναγγείλει ότι τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο που μας πέρασε θα έφερναν τα πρώτα αποτελέσματα ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.  Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να αρθούν οι αδικίες και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε να δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα. 

Ότι μελέτη έρχεται θα ενημερώνεστε όλοι. Διότι αυτό που συνέβη προχθές στη ΚΔΕΠΠΑΜ με την παρουσίαση από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο που έχει αναλάβει την υποστήριξη από πλευράς δήμου της μελέτης μόνο ως προεκλογικό μπορεί να χαρακτηριστεί αφού μίλαγαν μόνο για τη χώρα και τις ισχύουσες νομοθεσίες και τις ξερολιθιές.

Το ΕΠΣ όταν τελειώσει θα πρέπει να έχει γίνει δεκτό από όλους τους κατοίκους της Μυκόνου και από την Άνω Μερά και από τη Χώρα. Γιατί αλλιώς δεν περνάει τέλος. 

2.    Ύδρευση, αποχέτευση και Βιολογικός 

Μετά τις εκλογές του 2019 παρουσιάστηκε στο κοινοτικό συμβούλιο και επικαιροποιήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αποχέτευσης και του ΒΙΟΚΑ. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Χάθηκαν 9 χρόνια δίχως να ξεκινήσει το σοβαρότερο έργο στο νησί. Θα καλέσουμε τους καλύτερους μελετητές και θα συνεννοηθούμε για τη θέση του ΒΙΟΚΑ.

  • Θα δούμε τις λύσεις και θα συναποφασίσουμε.
  • Θα ελεγχθούν και θα τροποποιηθούν οι υπάρχουσες μελέτες και θα ενταχθούν άμεσα στο ΕΣΠΑ 2021-2027 τα έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης της Άνω Μεράς τα οποία θα έχουν προϋπολογισμό γύρω στα 10 εκ. ευρώ.

Ήδη έχω ξεκινήσει συνεννοήσεις με τους καθ’ ύλην αρμόδιους προκειμένου να μη χαθεί χρόνος μόλις ανοίξει το μέτρο. Άμεσα όμως θα γίνουν μικρά έργα επέκτασης και βελτίωσης της ύδρευσης όπως:

-Επισκευή υπαρχουσών δεξαμενών Αγ. Παταπίου και στο χώρο του ταχυδιυλιστηρίου καθώς και αναβάθμιση του ίδιου του ταχυδιυλιστηρίου.  Στόχος μας είναι επιτέλους να έχουμε πόσιμο και πιστοποιημένο νερό στα σπίτια μας και ειδικούς επιστήμονες που θα ελέγχουν καθημερινά όπως γίνεται σήμερα σε πολλά νησιά τους Αιγαίου, όπου εμείς από εκεί που είμασταν πρώτοι βρεθήκαμε τελευταίοι. 

-Κατασκευή νέας μεγάλης αφαλάτωσης τουλάχιστον 10.000 κυβικών που θα αφορά την Άνω Μερά. Το κυριότερο όμως είναι η κατασκευή των κεντρικών δικτύων, αγωγών και παροχών, έτσι ώστε όταν απαιτηθεί να εφαρμόζει αυτόματα νέα κινητή μονάδα και να δίνει άμεσα νερό στις ευρύτερες περιοχές και όχι να περιμένουμε 1-2 χρόνια χωρίς νερό και μετά να εγκαινιάζουμε αφαλατώσεις στο λιμάνι, των χιλίων κυβικών.

-Μελετούμε και εργαζόμαστε για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια.

Δεν είναι της παρούσης αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη και λειτουργούν αφαλατώσεις οι οποίες δεν επιστρέφουν καθόλου νερό (άλμη) στη θάλασσα, το επεξεργάζονται όλο και παράγουν καθαρό πόσιμο νερό και αλάτι.

3.    Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων. 

-Αποκομιδή - Ανακύκλωση με κάδους σε κοντινότερα σημεία στους δρόμους της Άνω Μεράς και πλήρη διαλογή, παράλληλα με την έναρξη προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και των κατοίκων. Σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους του δήμου θα διαμορφώσουμε το πλάνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για μας οι άνθρωποι των υπηρεσιών του δήμου δεν είναι υπάλληλοι, είναι οικογένεια. Σηκώνουν όλο το βάρος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και πρέπει να εισακούγονται και βέβαια να συνεργάζονται.

-Επισκευή και λειτουργία των δημοτικών απορριμματοφόρων και αγορά νέων. Σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα μέσα στο ΧΥΤΑ (ότι χαλάσει εγκαταλείπεται). Σας δίνω μόνο ένα παράδειγμα για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει: Από 19/05 έως 18/10/2023 πληρώνουμε στον ιδιώτη με χρήματα δικά σας 3.205.279€ όσο δηλαδή κοστίζει ένα κλειστό γυμναστήριο και ένα κολυμβητήριο. Και όλα αυτά δίχως δημοπρασία, αλλά με δύο απευθείας αναθέσεις προς συγκεκριμένο εργολάβο!  

Διαχείριση απορριμμάτων - ΧΥΤΑ

Κατ’ αρχήν ο χώρος των μεταλλίων θα καθαριστεί και θα ευπρεπιστεί. 

Ο ΧΥΤΑ Μυκόνου έχει εντελώς εξαντληθεί. Του χρόνου δεν θα έχουμε χώρο. Το ότι ο ΧΥΤΑ έχει δοθεί στο ΦΟΔΣΑ και τον διαχειρίζεται η περιφέρεια με χρήματα τα οποία πληρώνουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι σαν δήμος δεν φέρουμε ευθύνη. Είμαστε άλλωστε μέτοχοι και συμμετέχουμε στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα. 

Όπως βλέπεται στο βίντεο πίσω σας έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη οι νέες τεχνολογίες επεξεργασίας των οργανικών και γενικότερα των γεωργικών αποβλήτων με αποξήρανση, παραγωγή υγρά και αέρια καύσιμα. Ενώ τα υπολείμματα στη συνέχεια εισέρχονται στη μονάδα αεριοποίησης, παράγοντας ρεύμα ή καύσιμα. Το υπόλειμμα που μένει είναι 3-4 % και με αυτό τον τρόπο μπορεί να καθαριστεί ακόμα και ο ΧΥΤΑ. 

4.    Οδοποιία – Ασφαλείς δρόμοι

Θα μελετηθεί άμεσα όλο το οδικό δίκτυο της Άνω Μεράς, ο δρόμος γύρω από το φράγμα ,οι δρόμοι των παραλιών κλπ, προκειμένου να διαπιστώσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και τα νέα έργα που απαιτούνται. 

Ότι γίνεται θα το συναποφασίζουμε και θα γίνεται σωστά. Έργα με σωστές μελέτες, με υποβάσεις, με υπόγεια δίκτυα και μετά η άσφαλτος. 

5.    Σχολεία

Νέο Λύκειο
Οφείλω στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι πολλά πράγματα δεν θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος  και η Μονή Τουρλιανής να μας παρέχει τους χώρους.

Σήμερα ήρθε η ώρα να αγοράσει χώρους και ο δήμος και θα το πράξει προκειμένου να κατασκευαστεί νέο Λύκειο με κατοικίες καθηγητών στην Άνω Μερά.

Δεν μπορούμε στο σημείο αυτό να μην τονίσουμε επίσης τη μεγάλη δωρεά της οικογένειας Δακτυλίδη που κατασκεύασε το Γυμνάσιο στην Άνω Μερά, πρότυπο έργο για όλο το  Αιγαίο με κατοικίες καθηγητών, δίχως στήριξη του Δήμου, έργο το οποίο η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ουδέποτε θα είχε πετύχει.

-Αίθουσες στα υπάρχοντα σχολεία. Γνωρίζω τι χρειάζεται. 

-Λειτουργία Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ιδιαιτερότητες, διάφορα αναπτυξιακά επίκτητα και εκ γενετής σύνδρομα.

-Παροχή κάθε διευκόλυνσης προς τη σχολική επιτροπή ώστε να λειτουργούν ορθά με τις απαραίτητες παροχές όλα τα σχολεία (κυλικεία, καθαριότητα, σχολικοί τροχονόμοι κλπ)

6.    Πολιτισμός - Αθλητισμός

Η Άνω Μερά τα επόμενα χρόνια θα μετουσιωθεί σε κύτταρο του αθλητισμού στο νησί. Σε συνεννόηση με την εκκλησία στην οποία ανήκει ο χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου, έχει λήξει το συμβόλαιο, έχει γίνει πρόταση στο δήμο και ακόμη δεν έχουν απαντήσει, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση και στη συνέχεια να αναβαθμιστεί το γήπεδο όπως αρμόζει να είναι,  με τάπητα, φωτισμό κτίρια στίβο και όχι όπως είναι σήμερα.

-Επέκταση του κλειστού γυμναστηρίου ώστε να καλύπτει ανάγκες αγώνων μεγαλύτερης κατηγορίας και δημιουργία νέων αιθουσών που απαιτούνται, όπως αισθητικής γυμναστικής, που δεν υπάρχουν σήμερα.

-Γήπεδα τένις.

-Μικρό κλειστό κολυμβητήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών αλλά και αποκατάστασης προβλημάτων υγείας των μεγαλύτερων ηλικιών 

-Αγορά χώρων και απαραίτητες κατασκευές για μηχανοκίνητα αθλήματα και για σκοπευτήριο. Η ανάπτυξη νέων αθλημάτων είναι ένα ζητούμενο και ένα στοίχημα που το χρωστάμε στη νέα γενιά.  

-Αγορά οικοπέδου κοντά στο κέντρο της Κοινότητας και δημιουργία ανοιχτού χώρου ψυχαγωγίας υπό μορφή πάρκου για απογευματινή χρήση των νέων, για μικρό ανοιχτό θέατρο, θερινό σινεμά κλπ.

-Εκσυγχρονισμός και ανακαίνιση της παιδικής χαράς, φωτισμός και φύλαξη της. Όπως και καλύτερος φωτισμός σε όλα τα σημεία της πλατείας, περιμετρικά αυτής και στους ευρύτερους δρόμους και περιοχές της Άνω Μεράς.  

Θέλουμε την Άνω Μερά στο επίκεντρο του πολιτισμού και του τουρισμού. 

Προωθούμε:

-Κατασκευή κλειστής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις σημερινές ανάγκες της κοινότητας και των συλλόγων. 

-Παράρτημα δημοτικής βιβλιοθήκης και λειτουργία μουσείου. 

-Αξιοποίηση των δωρεών των Ανωμεριτών. Η αίτηση του κ. Μονογυιού έχει γίνει περισσότερο από ένα έτος και το χωράφι που παραχωρεί λίγο πριν την είσοδο της Κοινότητας για δημιουργία των απαραίτητων χώρων ή κατοικιών ή ότι άλλο απαιτηθεί, δεν έχει γίνει ακόμη. Αυτό θα αξιοποιηθεί άμεσα.

-Δημιουργία ειδικής τουριστικής προβολής της Άνω Μεράς, των Μοναστηριών της και των σημαντικότερων μνημείων της.

-Παροχή κάθε δυνατής στήριξης και βοήθειας προς την εκκλησία για τις συντηρήσεις - επισκευές και επεκτάσεις των μνημειακών συγκροτημάτων των μοναστηριών μας και του δημοτικού κοιμητηρίου.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-Δημιουργία γραφείου πληροφοριών για τους τουρίστες.

-Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του κοινοτικού καταστήματος με άμεση και ηλεκτρονική έκδοση εγγράφων.
(Δεν είναι δυνατόν αυτά που γίνονται σε όλους τους δήμους της Ευρώπης εμείς ακόμη να τα δίνουμε γραπτώς και να τα παρουσιάζουμε ως ρουσφέτι). 

-Επισκευή του συγκροτήματος δημοτικών καταστημάτων, ιατρείου και οικείας γιατρού.  

- Μέριμνα για καθημερινή λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου. 

7.    Ο πολιτισμός μας ταυτίζεται και με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις υπόλοιπες ζωές με τις οποίες συμβιώνουμε. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι η προστασία των ζώων και η κατασκευή στο νησί καταφυγίου για τα αδέσποτα. 

8.    Εξασφάλιση χώρων για όλους στις παραλίες. Στις παραλίες χώρος υπάρχει για όλους και για τις επιχειρήσεις που πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα και για τους ανωμερίτες και τους λουόμενους. Αρκεί να ασχολείσαι , να ενσκήπτεις πάνω από το πρόβλημα και να μην το αποφεύγεις, λέγοντας ότι είμαι «αναρμόδιος». 

9.    Μικρά λιμενικά όπου απαιτούνται για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αλιέων και ερασιτεχνών σκαφών.  

10.    Πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, όλο το χρόνο, ώστε να απολαμβάνουμε όχι μόνο τα καλοκαιρινά βράδια, αλλά να δώσουμε ζωή στην Άνω Μερά αλλά και σε ολόκληρο το νησί μας 365 μέρες τον χρόνο. 

11.    Συμετοχή ειδικά στην Άνω Μερά σε κάθε πρόγραμμα που τρέχει του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και παροχή στήριξης στα παραδοσιακά επαγγέλματα και την αγροτιά και επιτέλους καθημερινή λειτουργία των σφαγείων που σήμερα λειτουργούν χάρις σε έναν άνθρωπο. Δεν επεκτείνομαι. Γνωρίζω τα προβλήματα. 

Κυρίες και κύριοι 

σήμερα οι εποχές είναι διαφορετικές. Ο κόσμος έχει αλλάξει και τα προβλήματα της καθημερινότητας παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. 

Δεν είναι δυνατόν να αναγγέλλονται επί χρόνια και στη συνέχεια να δαπανώνται περίπου 3 εκ. ευρώ για νέα φωτιστικά και φώτα να μην έχουμε, ενώ το έργο δεν έχει παραληφθεί και θα ελεγχθεί.

Αυτά τα ζητήματα θα λυθούν άμεσα.

-Η δημοτική αστυνομία που επανασυστήνεται στην Ελλάδα,  αλλά γι’ αυτήν δεν ζήτησε ο δήμος Μυκόνου θέσεις. Η δημοτική αστυνομία συνδράμει τους πολίτες και θα βοηθήσει τα μέγιστα.

-Το γραφείο μέριμνας για τους άπορους συμπολίτες μας, η ασφάλεια των κατοίκων, η εξυπηρέτησή τους με συχνή και τακτική συγκοινωνία, μικρές διανοίξεις, συντηρήσεις γεφυριών, δρόμων κλπ, διευθετήσεις υδάτων και πολλά άλλα, αποτελούν κοινωνικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και θα ασχοληθούμε άμεσα.

Ο άνθρωπος, η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και οι κοινωνικές παροχές αποτελούν προτεραιότητα μας και πυλώνα της πολιτικής μας την πενταετία που έρχεται. 

Ο πρόεδρος και το κοινοτικό συμβούλιο, οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ προσωπικά θα είμαστε καθημερινά δίπλα σας. Οι πόρτες του δημαρχείου θα ξανανοίξουν. Θα ασχολούμαι προσωπικά με τα προβλήματα του κάθε ενός από εσάς. 

Μπορεί ο τρόπος που άφησα την τοπική αυτοδιοίκηση μη πιστεύοντας ότι θα χρειαστεί να επανέλθω εκ νέου, να ήταν άκομψος και για τον οποίο ζητώ συγνώμη. 

Δεν έφυγα όμως ποτέ. 

Παρέδωσα σε δικούς μου ανθρώπους. 

Και όταν προέκυψε το πρόβλημα ένα χρόνο μετά, δεν το κρύψαμε και προσφύγαμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να επιλυθεί. 

Και αυτοί που σήμερα έχουν δείξει το πραγματικό τους πρόσωπο και γνωρίζουν ότι σε μερικές μέρες θα είναι παρελθόν αφού δεν προσέφεραν επί 9 χρόνια τίποτα στη Μύκονο και στην Άνω Μερά, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να σπιλώσουν συμπολίτες μας που ήδη πλήρωσαν το τίμημα.  

Ούτε μία δραχμή δεν έχει χαθεί από τα έσοδα του δήμου και όλα έχουν βεβαιωθεί από τον πρώην δήμαρχο τον Θανάση τον Μέγα.  

Με ψεύδη δεν διοικείς ένα τόπο. Και αυτοί στο Δήμο, που διατυπώνουν ερωτήματα ενώ  ελέγχονται οι ίδιοι σήμερα από τη δικαιοσύνη και υπηρεσίες και ενώ γνωρίζουν την αλήθεια αφού  συμμετείχαν  τότε στις διαδικασίες  τους ρωτώ:

Πως κύριοι συμπορεύεστε σήμερα με κάποιους τους οποίους κατηγορείτε?

Και από το 2019 που με γνωστούς τρόπους (που δεν θα επαναληφθούν), κέρδισαν τις εκλογές, δεν έφυγα, έμεινα στη αντιπολίτευση και τόσο εγώ, όσο και οι  σύμβουλοι που παρέμειναν, κάναμε σοβαρή και πολλές φορές σκληρή αντιπολίτευση, που δίχως αυτή θα είχαν συμβεί πολύ χειρότερα. Αυτό είναι και ο λόγος που σε διάφορα θέματα ελέγχεται ο δήμος από την αρχή διαφάνειας.

Δυστυχώς οι κύριοι εκμεταλλεύτηκαν τον κορονοϊό και στη συνέχεια το νόμο που δίνει το δικαίωμα για δημοτικά συμβούλια με τηλεδιασκέψεις, οπότε οι ανεπάρκειες δεν φαίνονται, ενώ πολλά ηλεκτρονικά μέσα δεν συμμετείχαν και δεν υπήρχε ενημέρωση του κόσμου.

Γιατί στ’ αλήθεια ενώ ο κορωνοιος έληξε, δεν προτιμούν τα δια ζώσης συμβούλια παρουσία κόσμου και εμάς απέναντι?

Αγαπητοί Ανωμερίτες και Ανωμερίτισες, 

Μεταξύ του δικού μας συνδυασμού και των απερχόμενων υπάρχει μία σοβαρή διαφορά. 

Εμείς δεν μπήκαμε για να κάνουμε δουλειές, δεν κάνουμε απευθείας αναθέσεις δίχως παραδοτέα. 

Ούτε είμαστε εδώ για να υπηρετούν εμάς οι πολίτες.

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον πολίτη, για να υπηρετήσουμε τον Ανωμερίτη, διότι αυτό απαιτεί ο θεσμός. 

Όλοι, που ζούμε εδώ , που ζουν εδώ, απ’ όπου κι’ αν καταγόμαστε, έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε έναν τόπο ευχάριστο, έναν τόπο ανάλογο του ονόματος που κουβαλάει, ένα τόπο που τα παιδιά μας θα θέλουν να ζήσουν εδώ και για να γίνει αυτό θα πρέπει η Μύκονος να τους προσφέρει ότι σήμερα απαιτείται.

Η Άνω Μερά θα γίνει πρότυπο. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. 

Για όλα τα έργα και δράσεις θα μιλάμε, θα συνεννοούμεθα, θα συμφωνούμε και μετά θα ξεκινούν. 

Που είναι η ανάπλαση της εισόδου και η δημιουργία κόμβων για την είσοδο και την έξοδο στην Άνω Μερά ώστε να δείχνεις ότι εισέρχεσαι σε έναν ιστορικό αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο οικισμό; 

Οι απαραίτητες αναπλάσεις και διαμορφώσεις θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Εμείς δεν παίζουμε με τα λόγια. Ότι λέμε το κάνουμε.    

Αγαπητοί φίλοι, στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω το συνδυασμό μας. Ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό βγαλμένο από εσάς που αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία μας.

Έχει καθαρούς ανθρώπους, νέους με ιδέες, όραμα και πείσμα για δουλειά, έχει όμως και έμπειρους της ζωής και της αυτοδιοίκησης. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 

Στον εμβληματική Πλατεία της Ανω Μεράς,, παρουσία εκατοντάδων Μυκονιατών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνουκαι επικεφαλής της παράταξης «Μύκονος Πρώτη Ξανά», Χρήστος Βερώνης, παρουσίασε σήμερα, Κυριακή 01 Οκτ 2023, τη «υπερκομματική και πολυμοριφική» όπως την χαρακτήρισε, ομάδα των 89 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των Μυκονιατών στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος δε. στους υποψήφιους στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, έκανε λόγο για "μιά ομάδα άξιων και καθαρών ανθρώπων, που ο  καθένας από τον τομέα του, έχει μάθει να εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά για τον τόπο μας, από όποια θέση του ζητήθηκε".

Ο Χρήστος Βρώνης υποδέχτηκε έναν προς έναν τους υποψηφίους με τον συνδυασμό του, τονίζοντας:

Αγαπητές Ανωμερίτισσες και Ανωμερίτες,

Ο συνδυασμός μας είναι υπερ-κομματικός και πολυμορφικός. Αντιπροσωπεύει όλες τις αποχρώσεις της κοινωνίας μας και αυτή είναι η δύναμή του, σε συνδυασμό με την ενότητα και  μοναδικό στόχο να  ανατρέψουμε το καθεστώς παρακμής και να επαναφέρουμε τη Μύκονο στην ομαλότητα και την διαχρονική  ανάπτυξη και πρόοδο. Θα πάρουν όλοι αρμοδιότητες (αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι), ενώ εγώ εκτός από τις επαφές μου εκτός Μυκόνου, θα ασχολούμαι προσωπικά με την καθημερινότητα, με τον καθένα και την καθεμιά από εσάς.

 Θα ξανανοίξουμε  τις πόρτες του Δημαρχείου και της Κοινότητας από το πρωί (όχι από το μεσημέρι).

Είμαστε όλοι σήμερα εδώ, γιατί μας ενώνει η αγάπη για τούτο το νησί. Γιατί αυτό το νησί είναι ο τόπος μας, το σπιτικό και η δουλειά μας, είναι οι προσδοκίες μας και οι αγωνίες μας για μια καλύτερη ζωή.

  • Εμείς είμαστε άνθρωποι που δεν παίζουμε με τα λόγια. Ότι λέμε το κάνουμε.
  • Δεν παίζουμε με τον πολιτισμό και την ιστορία μας
  • Δεν υποβαθμίζουμε με εκλογικά τερτίπια την ψήφο των Μυκονιάτων.
  • Τιμάμε και δεν ξεπουλάμε, το νησί μας.
  • Ούτε το παραμορφώνουμε για να το κάνουμε Μονακό… 
  • Η Μύκονος είναι μοναδική, ξεχωριστή κι έτσι θα παραμείνει!
  • Είναι πλανητικό νησί από μόνο του!

Αλλάζοντας τη Μύκονο αλλοιώνουμε την ταυτότητά της και την παραμορφώνουμε. Η Μύκονος υμνήθηκε από ποιητές και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για την λαϊκή αρχιτεκτονική και την μοναδικότητά της. Και κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα αυτά να της τα στερήσει. 

Αυτό που θα κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές της και να δημιουργήσουμε μαζί τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή για όλους εμάς, τα παιδιά και τους νέους μας, για την Τρίτη ηλικία, για τον εργαζόμενο, για τον επιχειρηματία, θέματα τα οποία θα αναλύσω στην τελευταία ομιλία μου.

Ολοι είμαστε κύτταρα αυτής της κοινωνίας. 

Μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον του νησιού μας και το αύριο που θα ζήσουν τα παιδιά μας. 

Οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς στο συνδυασμό μας έχουν αναλάβει το βάρος της ευθύνης μαζί με την εμπειρία των μεγαλύτερων και τους νέους του νησιού μας να βάλουν τις βάσεις για το αύριο. 

  • Γιατί το αύριο διαμορφώνεται σήμερα και σας καλούμε να το διαμορφώσουμε μαζί. 
  • Χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις. 
  • Με ενότητα, συνεργασία, όραμα και πολύ όρεξη για δουλειά. 
  • Στις 9 Οκτωβρίου σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε. 
  • Αρκετά η Μύκονος έμεινε πίσω. 
  • Αρκετά με τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. 
  • Για μας δεν υπάρχει #noMykonos, υπάρχει #μόνοΜύκονος! 

Τώρα θα μιλήσει η ψυχή της Μυκόνου. Έφτασε η στιγμή να μιλήσουν οι Μυκονιάτες και όσοι αισθάνονται Μυκονιάτες και αγαπούν το νησί μας. 

Έφτασε η στιγμή της Άνω Μεράς! 

Στις 8 του Οκτώβρη 

  • Συστρατευόμαστε όλοι μαζί. 
  • Διότι ενότητα σημαίνει συναποφασίζω. 
  • Ενότητα σημαίνει προσφέρω. 
  • Ενότητα σημαίνει δίνω στον τόπο μου αξία.  
  • Δημιουργώ τις συνθήκες για ένα βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. 
  • Αυτό το αύριο θα το φτιάξουμε ΜΑΖΙ! Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. 
  • Η πρώτη Κυριακή θα βγάλει νικητή,
  • Για τη Μύκονο και τους ανθρώπους της. 
  • Για μας, τα παιδιά μας και τη νεολαία. 
  • Για ένα νησί κατοικήσιμο όλο το χρόνο. 

Στις 8 Οκτωβρίου 

Σας καλώ όλοι μαζί μία γροθιά να δώσουμε τη νίκη στο νησί μας και να κάνουμε τη Μύκονο πρώτη ξανά!

 

Αρχεία