Chaos in Paris: Νέο χάος στη Γαλλία!! Εισβολή διαδηλωτών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού!!

Chaos in Paris: Νέο χάος στη Γαλλία!! Εισβολή διαδηλωτών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού!!

Chaos in Paris: Νέο χάος στη Γαλλία!! Εισβολή διαδηλωτών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού!!

Εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο Euronext στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με σημαίες και φωτοβολίδες. 

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία για την μεταρρύθμιση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την αύξηση των ορίων από τα 62 στα 64 έτη.

Σήμερα, εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο Euronext, που αποτελεί το Χρηματιστήριο του Παρισιού, κρατώντας σημαίες, αναμμένους πυρσούς, φωτοβολίδες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Περίπου 200 και 300 διαδηλωτές, φώνταζαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ».

Πρόκειται για ένα σύνθημα που έχει γίνει δημοφιλές ενώ κάλεσαν τον Μακρόν να παραιτηθεί, άλλο ένα γνωστό αίτημα. 

Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου ανέφερε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητές του και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές. 

 

Στο στόχαστρο τα σύμβολα του καπιταλισμού

Το λόμπι της εταιρείας, που βρίσκεται στη La Defense, την επιχειρηματική συνοικία των Παρισίων, γέμισε με κόκκινο καπνό από τις φωτοβολίδες των διαδηλωτών. Δεν είναι σαφές πόση ώρα παρέμειναν οι διαδηλωτές μέσα στα γραφεία.

Οι διαδηλωτές στοχοποιούν όλο και περισσότερα «τα σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία», όπως αναφέρει το Bloomberg. Προηγούμενες διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο τα γραφεία της LVMH, της BlackRock και της Natixis.

Σε άλλο σημείο της πόλης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες καθώς οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, για την «ημέρα έκφρασης της οργής των σιδηροδρομικών».

«Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων», δήλωσε ο συνδικαλιστής της Sud-Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ. Όμως «δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, υπάρχουν μερικά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».