Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι - How To Be Parisian Wherever You Are

Ένα διδακτικό απόσπασμα από το βιβλίο Πώς να Είσαι Παριζιάνα  Όπου κι αν βρίσκεσαι των εκδόσεων Bell που υπόσχεται να μας κάνει γοητευτι

Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι - How To Be Parisian Wherever You Are
Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι - How To Be Parisian Wherever You Are

Ένα διδακτικό απόσπασμα από το βιβλίο Πώς να Είσαι Παριζιάνα  Όπου κι αν βρίσκεσαι των εκδόσεων Bell που υπόσχεται να μας κάνει γοητευτικές, μοιραίες, δυναμικές και στιλάτες, όπως οι Παριζιάνες.

Ντύσου όπως μία Παριζιάνα, κάνε κούρα ομορφιάς όπως μία Παριζιάνα, γίνε σνομπ και ερωτεύσου όπως αυτή. Μα τι τελικά έχουν αυτές οι Παριζιάνες και όλα τα περιοδικά -χρόνια τώρα- μιλούν για αυτές;

Αυτή την ερώτηση μας λύνει το διεθνές best seller « Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι» από τις εκδόσεις BELL, σε μετάφραση της Κοραλίας Τσαγκαράτου, το οποίο περιγράφει με τόλμη και χιούμορ τα μυστικά μιας σύγχρονης Παριζιάνας για το στυλ, τη μόδα, τις σχέσεις, τη φιλοσοφία ζωής, αλλά και τις κακές συνήθειες.

https://mykonosticker.com/wp-content/uploads/2016/06/pws_na_eisai_pariziana_opou_ki_an_vriskesai.jpg

Οι απαντήσεις, μάλιστα, για την κουλτούρα των Παριζιάνων, δίνονται από τέσσερις λαμπερές και επιτυχημένες Γαλλίδες, η Ανν Μπερέστ, η Οντρέ Ντιγουάν, η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας, οι οποίες  φανερώνουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα τα μυστικά και τα ελαττώματά τους, ενώ ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται για την περίπλοκη και συχνά αντιφατική συμπεριφορά τους.


Τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά, η αγάπη για τον εαυτό της, οι συνεχείς καθυστερήσεις της στα ραντεβού και ο je m'en fous χαρακτήρας της, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνει μία Γαλλίδα να διαφέρει.

Διαβάζοντας το βιβλίο, θα βρεθείς με μιας στο πρώτο ραντεβού μιας Παριζιάνας, σ’ ένα πάρτι, στα αγαπημένα της στέκια, στην γκαρνταρόμπα της, ακόμη και στην κουζίνα της. Θα σου πει τι να κάνεις για να ζηλέψει ο σύντροφός σου και πώς να είσαι μυστηριώδης, αισθησιακή, αλλά, ταυτόχρονα, απολύτως φυσική.

 

Ένα από αυτά που μας έμειναν, ήταν φυσικά η τέχνη του Παριζιάνικου φιλιού, όπου οι Γαλλίδες την φαντάζονται ως εξής:

« Η Παριζιάνα φιλάει όπως κάνει και τα υπόλοιπα πράγματα: κινηματογραφικά. Κατά προτίμηση, φιλάει τον αγαπημένο της μες στη μέση του δρόμου. Στήνει ολόκληρη παράσταση, σκηνοθετεί τον έρωτά της και μετατρέπει αυτή τη στιγμή σε μία μοναδική αναπαράσταση. Θέλει να στιγματίσει τη μνήμη: αυτή του άντρα που περνάει και αυτή του περαστικού (....)»!

Πως είναι γραμμένο από γυναίκες που δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά το εαυτό στους.
Που α-υ-τ-ο-σ-α-ρ-κ-α-ζ-ο-ν-τ-α-ι για τα πάντα, τον έρωτα, τις συμπεριφορές, τις σχέσεις, τη μόδα, την κουλτούρα, τη μητρότητα κλπ.
Εύκολο να το λες, πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις. (Αλλά, αν το κάνεις, η ζωή έχει σίγουρα πιο πολλή πλάκα. Γίνεται πιο “je ne sais quoi”).

1962 --- Austrian-born German actress Romy Schneider on the set of Boccaccio '70 written and directed by Italian Federico Fellini, Luchino Visconti and Vittorio De Sica. --- Image by © Sunset Boulevard/Corbis

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το παριζιάνικο στυλ; Πώς ντύνεται, πώς διασκεδάζει, πώς συμπεριφέρεται, πώς σκέφτεται μια πραγματική Παριζιάνα;

   02 how to be parisian calcurusa

Η Anne Berest - Audrey Diwan - Caroline De Maigret - Sophie Mas, τέσσερις λαμπερές και επιτυχημένες Γαλλίδες, μας δίνουν όλες τις απαντήσεις και καταθέτουν με τόλμη και γερές δόσεις χιούμορ τις απόψεις και τις συμβουλές τους για το στυλ, τη μόδα, την κουλτούρα, το φαγητό, τους άντρες, το γάμο, τη μητρότητα και πολλές ακόμη πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Με καριέρες στο χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και των εκδόσεων, οι τέσσερις συγγραφείς –η Ανν Μπερέστ, η Οντρέ Ντιγουάν, η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας– φανερώνουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα τα μυστικά και τα ελαττώματά τους, ενώ ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται για την περίπλοκη και συχνά αντιφατική συμπεριφορά τους. Θα σε πάρουν μαζί τους στο πρώτο ραντεβού, σ' ένα πάρτι, στα αγαπημένα τους Παρισινά στέκια, ακόμη και στην κουζίνα τους. Θα σου πουν τι να κάνεις για να ζηλέψει ο σύντροφός σου και πώς να είσαι μυστηριώδης, αισθησιακή, αλλά, ταυτόχρονα, απολύτως φυσική.

Το "Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι" είναι ένα έξυπνο, αστείο και τολμηρό βιβλίο-οδηγός για τη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή με παριζιάνικο στυλ… πάντα και παντού!!