Κλειδιά τα smartphones!! Μέγιστη αντικλεπτική προστασία που θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια!!

Smartphones - κλειδιά αυτοκίνητο!! Η νέα αυτή τεχνολογία για τα κινητά, θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο κύκλωμα για την εκάστοτε συσ

Κλειδιά τα smartphones!! Μέγιστη αντικλεπτική προστασία που θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια!!
Κλειδιά τα smartphones!! Μέγιστη αντικλεπτική προστασία που θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια!!

Smartphones - κλειδιά αυτοκίνητο!! Η νέα αυτή τεχνολογία για τα κινητά, θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο κύκλωμα για την εκάστοτε συσκευή, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ακόμα και με τη μπαταρία του smartphone εξαντλημένη. Σύντομα διαθέσιμη στους χρήστες....

Τα ηλεκτρονικά κλειδιά, οι εφαρμογές των smartphones που θα καταργήσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων όπως τα ξέρουμε, σημειώνουν πρόοδο στην εξέλιξή τους.

Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητοΤα smartphones που έχουν έτσι και αλλιώς κατακλείσει την αγορά, θα παίζουν πολύ σύντομα το ρόλο του κλειδιού για τα αυτοκίνητα και μάλιστα με αυξημένες λειτουργίες.

Είναι σημείο των καιρών αλλά και χαρακτηριστικό της εξέλιξης των τεχνολογιών που αφορούν στα αυτοκίνητα και δεν σταματά ποτέ.

Τα ηλεκτρονικά κλειδιά, οι εφαρμογές στα smartphones που ουσιαστικά καταργούν την ανάγκη ύπαρξης του κλειδιού για το αυτοκίνητο έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ εξελίσσονται όλο και περισσότερο.

Το πιο πρόσφατο δείγμα της εξελεγκτικής διαδικασίας, είναι το ότι η λειτουργία τους για την πρόσβαση στο αυτοκίνητο, θα είναι ανεξάρτητη από τη διάρκεια της μπαταρίας του smartphone.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή που θα δίνει πρόσβαση στο αυτοκίνητο, σε λίγο καιρό θα εξελιχθεί σε όλα τα υφιστάμενα μοντέλα και θα επιτρέπει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο (κλείδωμα- ξεκλείδωμα και ενεργοποίηση κινητήρα) ακόμα και όταν το smartphone θα έχει «μείνει» από μπαταρία.

Smartphones – κλειδιά αυτοκίνητο: Η τεχνολογία NFC

Η νέα αυτή τεχνολογία, λέγεται NFC (Near Field Communication) και θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο κύκλωμα για την εκάστοτε συσκευή, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ακόμα και με τη μπαταρία του smartphone εξαντλημένη.

Φυσικά και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόοδο για το διαρκώς αναπτυσσόμενο «ηλεκτρονικό κλειδί» που θα αλλάξει τα δεδομένα στη χρήση των αυτοκινήτων και θα δώσει ένα ακόμα στοιχείο χρηστικότητας στις φορητές συσκευές που χρησιμοποιεί ο κάθε καταναλωτής.

Η σύμπραξη πάνω από 100 εταιρειών προς αυτή την κατεύθυνση όμως, μας κάνει να θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα δούμε τις νέες αυτές εφαρμογές σε ευρεία χρήση στην αγορά.

 

Στο Car Connectivity Consortium –όπως λέγεται η σύμπραξη- συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι BMW, GM, Honda, Hyundai Motor, Jaguar Land Rover, Mercedes, PSA, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen και Volvo.

Εκτός των εταιρειών αυτοκινήτου, στο consortium συμμετέχουν και οι εταιρείες τεχνολογίας Αpple, Google, HTC, LG, Panasonic, Qualcomm και Samsung.

Προς το παρών δεν υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα δούμε τις νέες αυτές τεχνολογίες στην αγορά.

Η δεύτερη γενιά (έκδοση 2.0) ενός οικοσυστήματος ψηφιακού κλειδιού βασισμένου στην τεχνολογία NFC έχει ανακοινωθεί για τα τέλη του 2019.

Ένα βασικό στοιχείο είναι η χρήση ενός τσιπ προστασίας που λειτουργεί ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα του smartphone.

Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ακόμα και όταν το smartphone δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω αφόρτιστης μπαταρίας.

Στο άμεσο μέλλον, οι προδιαγραφές του Digital Key θα αναβαθμιστούν μέσω της ευρυζωνικής έκδοσης 3.0 (Ultra Wide Band - UWB).

Αυτή θα προσφέρει μέγιστη αντικλεπτική προστασία και θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια.