Προοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας

με περίπτερο, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας κ

Προοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας
Προοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας

με περίπτερο, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας κο Priyank Kharge.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας με το κρατίδιο της Καρνατάκα (μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες της Ινδίας με πληθυσμό άνω των 60 εκατ. κατοίκων) στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο:

«Η Ινδία είναι μία μεγάλη αγορά και οι Ινδοί αγαπούν την Ελλάδα. Τιμούν την πολιτισμική παράδοση της χώρας μας καθώς την θεωρούν αντάξια της δικής τους. Συνεπώς, είναι στρατηγικής σημασίας για μας στον ΕΟΤ η σωστή τοποθέτηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας , αφού κάτι τέτοιο θα αποδώσει καρπούς προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και του Τουρισμού. Στην υλοποίηση του στόχου αυτού βεβαίως θα βοηθήσει η καλύτερη αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών». 

Το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ινδία, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου και βασικό άξονα της εθνικής τουριστικής πολιτικής.