Beach Lifeguarding: Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες το καλοκαίρι

Οι 143 παράκτιοι δήμοι της χώρας αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη που εκτοξεύτηκαν φέτος εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη

Beach Lifeguarding: Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες το καλοκαίρι
Beach Lifeguarding: Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες το καλοκαίρι

Οι 143 παράκτιοι δήμοι της χώρας αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη που εκτοξεύτηκαν φέτος εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν φέτος οι παραλίες της Ελλάδας – ελεύθερες ή οργανωμένες, μιας χώρας η οποία αν και διαθέτει 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, θρηνεί ετησίως 350 – 400 θύματα από πνιγμό.

Αιτία είναι η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να μεταφέρει στις «πλάτες» των δήμων πρόσθετες αρμοδιότητες και απαιτήσεις «ξεχνώντας» όμως για άλλη μια φορά να τις συνοδεύσει με τους απαραίτητους πόρους γι αυτό.

Από τη μία χρονιά στην άλλη διπλασιάστηκαν οι απαιτήσεις που απορρέουν από το τελευταίο αναθεωρημένο Προεδρικό Διάταγμα για τη ναυαγοσωστική κάλυψη με τα σχετικά κόστη να εκτοξεύονται από τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μετά βίας οι δήμοι εγγράφουν στους προϋπολογισμούς τους, στα 21 εκατομμύρια και μάλιστα με κίνδυνο αυτά να βαίνουν αυξανόμενα χρόνο με το χρόνο.

Αποτέλεσμα είναι οι 143 παράκτιοι δήμοι της χώρας να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος και ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου να μην έχουν ξεκινήσει καν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το σκοπό αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δήμοι που προϋπολόγιζαν ποσά 160.000 ή 170.000 ευρώ γι αυτό το σκοπό έως τώρα, με τις νέες απαιτήσεις θα χρειαστούν περί τα 400.000 ευρώ. Μόνο η Κέρκυρα υπολογίζει ότι το απαιτούμενο ποσό με τις νέες ρυθμίσεις θα αγγίξει ποσό 900.000 – 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2018 όταν με το προηγούμενο Π.Δ. είχαν αυξηθεί οι υποχρεώσεις των δήμων, οι οποίοι με δυσκολίες κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Με το νέο Π.Δ. 71 του 2020 όμως τα κόστη εκτοξεύτηκαν καθώς:

• μειώθηκε στα 200 από 300 μέτρα η απόσταση μεταξύ δύο ναυαγοσωστικών σταθμών. • Διαφοροποιήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, ο οποίος πλέον πρέπει να περιλαμβάνει λέμβους ακόμα και jet ski. • Αλλαξε η σύνθεση της επιτροπής, η οποία επιλέγει τις πολυσύχναστες παραλίες που χρήζουν ναυαγοσωστικής κάλυψης και ο εκπρόσωπος της οικείας Περιφέρειας αντικαταστάθηκε από τοπικό ιατρό με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους δημάρχους, αυτό να έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των πολυσύχναστων παραλιών.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με τους ενδιαφερόμενους δημάρχους αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου να επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αν και είχε δεσμευτεί ότι θα κάλυπτε τα πρόσθετα κόστη, έως τώρα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

Αντιθέτως, όπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ενός κατ' εξοχήν παραλιακού δήμου της Αττικής, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να εξασφαλιστούν αυτά τα χρήματα.

«Ως δήμοι ξεχωριστά και ως ΚΕΔΕ στηρίξαμε την πρόθεση του Πρωθυπουργού για το νέο Π.Δ. καθώς είχαμε τη διαβεβαίωση ότι τα κόστη θα καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα είχε πει τότε ότι το πρόσθετο κόστος δεν είναι πρόβλημα αν είναι να σωθεί έστω και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή» λέει ο κ. Κωνσταντέλλος.

Από τότε μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην κάλυψη της πρόσθετης δαπάνης που φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη και με αφορμή το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι γι΄ αυτό το θέμα, ο κ. Σκυλακάκης δε δίστασε να ρωτήσει αν ...υπάρχει τρόπος να βρεθούν τα χρήματα από τους ίδιους τους χρήστες, με άλλα λόγια να μπει εισιτήριο και στις ελεύθερες παραλίες των δήμων.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι προς συζήτηση από τους ΟΤΑ, σύμφωνα με το ethnos.gr, οι οποίοι ακόμα και στις οργανωμένες ακτές με εισιτήριο αποδίδουν ποσοστό 50% έως και 65% στο ελληνικό Δημόσιο καλύπτοντας τα έξοδα της ναυαγοσωστικής κάλυψης από το υπόλοιπο ποσό. Η αδυναμία κάλυψης τους κόστους, πάντως, απειλεί να φέρει τις αιρετές διοικήσεις αντιμέτωπες με την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών σε περίπτωση ατυχημάτων ή θανάτων εξ