Τώρα στις διακοπές σου, γέμισε τις μπαταρίες!! 4 Συμβουλές!!

Τώρα στις διακοπές σου, γέμισε τις μπαταρίες!! 4 Συμβουλές!!

Τώρα στις διακοπές σου, γέμισε τις μπαταρίες!! 4 Συμβουλές!!
Τώρα στις διακοπές σου, γέμισε τις μπαταρίες!! 4 Συμβουλές!!

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επιρροή των διακοπών στην ψυχική μας υγεία. Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, η αλλαγή παραστάσεων, η αίσθηση ξεγνοιασιάς, η επαφή με τη φύση, η προτεραιότητα του «θέλω» έναντι του «πρέπει» είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που φαίνονται να παίζουν ρόλο στη χαρά που προσφέρουν οι διακοπές.

Πρόσφατη έρευνα του 2010 επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν την άδειά τους για διακοπές επιστρέφουν στην εργασία τους πιο ανανεωμένοι και με ενισχυμένη παραγωγικότητα.

1. Φαίνεται πως οι διακοπές προσφέρουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο όχι μόνο να επιστρέφει στα εργασιακά του καθήκοντα με λιγότερο στρες, αλλά και με ανανεωμένα εφόδια, κατά κύριο λόγο, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα, και τη δημιουργικότητά του.

Η δημιουργικότητά μας συνδέεται με την ικανότητά μας να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και έρευνα του 2009 έδειξε ότι η ικανότητα αυτή εξασκείται και ενισχύεται.

2. Μέσα από την ονειροπόληση και άλλες πνευματικές ασκήσεις επιχειρούμε τη διανοητική διαχείριση γεγονότων και πληροφοριών με σκοπό την κατάστρωση σχεδίων και την κατανόηση καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας. Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται με ιδανικό τρόπο για την απομάκρυνση από το εργασιακό στρες, αλλά και την έκθεση σε δημιουργικές προκλήσεις.

Για τη μεγιστοποίηση των ευεργετικών επιπτώσεων από τις διακοπές, θυμηθείτε 

Αφιερώστε χρόνο στο σχεδιασμό τους. Έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι το κομμάτι του σχεδιασμού των διακοπών αποτελεί εξαιρετικά απολαυστικό σημείο της όλης διαδικασίας: καθώς προσπαθούμε να οραματιστούμε «πού», «πώς», «πότε» και πόσο δυνατές θα είναι οι μελλοντικές μας εμπειρίες, τα συναισθήματα απόλαυσης κι ευχαρίστησης εντείνονται ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι, από το σύνολο των ερωτηθέντων, αυτοί που έκ